Sănătate

Bani pentru 3 spitale regionale din țară. Brașovul, exclus de pe listă

Ministerul Sănătăţii (MS) anunţă că a semnat un acord de colaborare cu Banca Europeană de Investiţii pentru asigurarea asistenţei tehnice necesare la construcţia spitalelor regionale din Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova. “(…) vom beneficia de sfaturile experţilor BEI în faza de proiectare, supraveghere şi construcţie a celor trei spitale”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Cei mai mari cercetători în neurologie, reuniți în Poiana Brașov

Peste 200 de neurologi, cercetători ştiinţifici de top de pe patru continente, se reunesc, în aceste zile, la Poiana Braşov, în cadrul celei mai ample manifestări ştiinţifice educaţionale din domeniu, un adevărat “maraton al cercetării ştiinţifice medicale neurologice”. Potrivit unui comunicat al organizatorilor, cadre didactice universitare, medici primari, specialişti sau rezidenţi, din 19 ţări din Europa şi alte trei continente se reunesc în cadrul a trei evenimente

Exclusiv! Alimentul care ne ucide. Înghițim otrava zilnic!

Suntem otrăviți cu bună știință. Un compus introdus fără nicio explicație în componența sării comercializate pe piața din România ne omoară cu fiecare înghițitură. Este vorba despre ferocianura de potasiu, ascunsă sub denumirea de E 536. Ajunsă în mediul bazic, inclusiv în organismul uman, fenocianura de potasiu se descompune, din reacție rezultând cianura de potasiu, cea mai puternică otravă cunoscută, informeaza Brașov Știri.

Desensibilizare la polen, procedură care se face în Ambulatoriul SUUB, cu bilet de trimitere

Primăvara este sezonul când persoanele alergice au probleme medicale (rinită, conjunctivită sau astm) din cauza sensibilizării la polen. Singurul tratament care se adresează cauzei bolilor alergice este DESENSIBILIZAREA. Procedura se poate face la polen, dar şi la alte alergene şi se realizează în Ambulatoriul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB). Consultaţia la medicul alergolog şi testele cutanate sunt DECONTATE de CASMB, mai exact se fac pe baza BILETULUI DE TRIMITERE de la medicul de familie. 

Sorina Pintea: Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov va avea o nouă Unitate de Primiri Urgenţe

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov va avea o nouă Unitate de Primiri Urgenţe, cu dotări de ultimă oră şi nu va fi afectat de datoriile care s-au acumulat pentru moment, a dat asigurări ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. "Am avut o discuţie cu preşedintele Dunca, săptămâna trecută şi i-am dat veşti bune şi m-a rugat să vi le prezint personal.

Bilanţ de succes la spitalul Sfânta Maria din Capitală: Șase operaţii de transplant pulmonar în doar un an

Primăria Capitalei: Bilanţ de succes în doar un an de la prima operaţie de transplant pulmonar realizată la spitalul Sfânta Maria din Capitală! Echipa de chirurgi de la singură unitate medicală din ţara care efectuează astfel de intervenţii chirurgicale a reuşit şase operaţii de transplant pulmonar!

Guvernul a aprobat fonduri pentru proiectarea unui nou spital de urgenţă în judeţul Neamţ

Guvernul a aprobat, în şedinţa de astăzi, 18 aprilie, alocarea sumei de 21,58 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară către Consiliul Judeţean Neamţ, pentru finanţarea cheltuielilor de proiectare a unui nou sediu pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ (judeţul Neamţ).

Sistem de alertare a personalului medical din spital, solicitat de Avocatul Poporului

Avocatul Poporului solicită Spitalului Clinic Municipal Oradea să doteze secţia II Infecţioase cu sistem de alertare a personalului medical - Recomandare emisă, în urma sesizării din oficiu cu privire la situaţia în care un pacient internat în acel spital, a fost nevoit să sune la 112, pentru a i se acorda tratamentul.

53 de controale efectuate de inspectorii CAS Suceava în primul trimestru din acest an

În primul trimestru 2019 activitatea de control s-a desfăşurat în baza Planului de control pe anul 2019 avizat de către Direcţia Generală Control şi Antifrauda a C.N.A.S. Bucureşti şi aprobat de către Preşedintele Director General al C.A.S. Suceava. Au fost efectuate un număr de 53 acţiuni tematice de control, structura acestora pe tipuri de furnizori fiind următoarea:

Bullying-ul, un fenomen care afectează pe termen lung copiii victime

Salvaţi Copiii lansează campania Alege să te opui bullying-ului!. Dintre cei aproximativ 1.300.000 de copii aparţinând ciclurilor gimnazial şi liceal, 400.000 sunt excluşi din grupul de colegi, 325.000 sunt umiliţi în public, 390.000 sunt ameninţaţi cu bătaia sau cu lovirea, iar 220.000 sunt bătuţi în mod repetat de către colegii lor. Aşa arată statistica directă a cazurilor de bullying, un fenomen complex, ale cărui consecinţe afectează deopotrivă victima, agresorul şi martorul tăcut.

Noi investiţii cu finanţare europeană în judeţul Arad - peste 5 milioane de euro pentru servicii de sănătate moderne

Trei noi contracte de finanţare prin Regio - Programul Operaţional Regional 2014-2020, în valoare de peste 5 milioane de euro, au fost semnate astăzi, 15 aprilie 2019, de Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, Consiliul Judeţean Arad şi Primăria Oraşului Sântana.

Sunt proiecte pentru modernizarea serviciilor medicale în judeţul Arad, prin noi dotări şi dezvoltarea infrastructurii de sănătate, dar şi investiţii care au în prim plan reducerea poluării şi mobilitatea urbană.

Caz incredibil la Spitalul Județean Vaslui. Pacient cu accident vascular, externat, după ce a fost confundat cu altcineva

Caz șocant la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Vaslui. Un bărbat de 78 de ani care suferise un accident vascular cerebral a fost scos din spital şi plimbat cu salvarea pe dealuri, în toiul nopţii pentru că a fost confundat cu alt pacient.  

Caraş-Severin: Asiguraţii care au solicitări mai vechi la CJAS pentru dispozitive medicale trebuie să le reînnoiască

Asiguraţii din Caraş-Severin care au solicitat un dispozitiv medical destinat remedierii unor deficienţe, dar la care, din cauza aşteptării, s-a depăşit termenul de valabilitate a documentelor, vor trebui să şi le reînnoiască.

Spitalul Judeţean de Urgenta Piteşti va fi dotat cu tehnologie modernă pentru tatamente de radioterapie

Luni, 15.04.2019, în şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Argeş a fost aprobat Studiul de Fezabilitate, Devizul general şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii LABORATOR DE RADIOTERAPIE SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ PITEŞTI.

Cluj: Echipamente medicale de peste 13 milioane de lei din fonduri europene, pentru Spitalul Judeţean

Ambulatoriul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca va fi dotat cu 195 de echipamente şi aparaturi medicale ultraperformante, în valoare de peste 13 milioane de lei, ca urmare a câştigării de către Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a unui proiect cu finanţare europeană.

Lucian Morar, primarul oraşului Ulmeni, intră de azi în GREVA FOAMEI!

Lucian Morar, primarul oraşului Ulmeni, judeţ Maramureş se instalează în faţa Ministerului Sănătăţii pentru un altfel de protest. Unul radical şi, totodată, periculos pentru sănătatea lui. Hotărârea lui este definitivă: GREVA FOAMEI!!! Primul primar care face acest gest extrem. 

Militarii răniţi în Afganistan sunt în stare stabilă

Cei patru militari români din cadrul Batalionului 300 Protecţia Forţei "Sfântul Andrei" răniţi sâmbătă, 13 aprilie, în jurul orei 10 (ora României), în Afganistan, sunt în stare stabilă şi se află internaţi la spitalul militar de tip ROL 3 al Bazei Aeriene Kandahar. Militarii răniţi în atac sunt plutonierul Dănuţ Donţu şi caporalii clasa a III-a Cosmin-Cătălin Goleanu, Cristian Gabăr şi Ionel Cristea.

'În spitalul nr.1 Craiova copiii bolnavi de cancer nu au medicamente'. Strigăt de ajutor la mitingul PSD

După încheierea mitingului PSD din centrul Craiovei, mulţimea s-a dispersat rapid. Au rămas femeile de serviciu care au început imediat să măture zona şi o mână de oameni, între care un bărbat care face voluntariat la Oncopediatria Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova şi care a ţinut să le transmită liderilor PSD problema copiilor bolnavi de cancer: Nu au medicamente.

Alianţa 2020 USR-PLUS solicită AEP să ia măsuri pentru accesul la vot al persoanelor cu dizabilităţi

Alianţa 2020 USR - PLUS solicită Autorităţii Electorale Permanente (AEP) să ia măsuri urgente pentru asigurarea accesului persoanelor cu dizabilităţi la procesul electoral din 26 mai, a anunţat, vineri, un comunicat al formaţiunii. În acest sens, Alianţa 2020 USR - PLUS a trimis o solicitare către preşedintele AEP prin care cere să se asigure că toate secţiile de votare stabilite pentru europarlamentare sunt prevăzute, conform Legii 448/2005 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap

București: 130 de elevi participă la finala Concursului Municipal Bright Speakers

Un număr de 130 de elevi de la 31 de şcoli din Capitală vor participa, sâmbătă, la finala concursului Municipal Bright Speakers, concurs de public speaking şi voluntariat organizat de International School of Bucharest, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Pagini