Vitalie Gheorghiţă şi Alexandra Ungureanu au câştigat Maratonul Nisipului, de la Mamaia

Vitalie Gheorghiţă, din Republica Moldova, şi Alexandra Ungureanu au câştigat Maratonul Nisipului, desfăşurat duminică, la Mamaia, cu peste 1.800 de participanţi, potrivit unui comunicat remis Europa News.

Evenimentul internaţional s-a aflat la a şasea ediţie şi reprezintă o metodă inedită de promovare a litoralului românesc, staţiunea Mamaia devenind deja de ani buni o atracţie turistică pentru iubitorii de sport din peste 30 de ţări.

Vitalie Gheorghiţă a fost cronometrat cu timpul de 2 ore, 44 de minute şi 17 secunde, fiind urmat în clasament de Ionel Rapotan şi Victor Spătaru.

La feminin, Alexandra Ungureanu a terminat cursa în 3 ore 46 de minute şi 19 secunde, fiind urmată de Elena Georgiana Modrescu şi Ana-Maria Comănescu.

La semimaraton (21 km), cursa masculină a fost câştigată de Mihail Bizniuc, din Republica Moldova, înregistrat cu un timp de o oră, 23 minute şi 38 de secunde, urmat de conaţionalul său Igor Timbalari şi de Laurenţiu Cobzaru. Cursa feminină a fost câştigată detaşat de Ilinca Maria Tempeanu, care a trecut linia de sosire într-o oră, 38 de minute şi 51 secunde, devansându-le pe Maria Magdalena Veliscu şi Violeta Spânache.

În cursa de 10 kilometri a câştigat, la masculin, Tudor Cebotari din Republica Moldova, în 37 de minute şi 14 de secunde, urmat de de compatriotul său Andrei Bogaci şi de constănţeanul Bogdan Ofiţeru, iar la feminin s-a impus constănţeanca Daniela Ciocan, în 47 de minute şi 26 de secunde, urmată de Mirela Mihai şi de Teodor Nadrag.

Valoarea totală a premiilor a fost de 45.000 de lei. Ediţia următoare a Maratonului Nisipului, organizat de Asociaţia Sportivă 'SanaSport' şi Radio Constanţa, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Constanţa, Primăria Constanţa şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, va avea loc pe 29 martie 2020.

Categorie: